USLUGE

OBUKE KANDIDATA ZA SVE KATEGORIJE

ČASOVI TEORIJE

Ukoliko ne posedujete ni jednu kategoriju, teorijska obuka kandidata za vozače sastoji se od 40 časova koje pohađate u prostorijama naše auto škole. Nastava se održava u formi dvočasa ili kao tročas. O terminima se dogovorite sa našim predavačem i organizatorom.

ČASOVI VOŽNJE

Praktična obuka kandidata za vozače sadrži 40 časova vožnje sa našim instruktorom vožnje, u ulicama slabog, srednje jakog i jakog intenziteta saobraćaja, kako u naselju tako i van naselja. Kandidat može imati najviše dva časa vožnje tokom jednog dana.

cac480zn-

POLIGONSKE RADNJE

U sklopu praktične obuke časova vožnje, kandidat je u obavezi da savlada 6 predviđenih poligonskih radnji, a to su:

Zaustavljanje i polazak vozilom na putu sa usponom
Vožnja napred sa promenom stepena prenosa, zatim vožnja unazad sa promenom saobraćajne i povratak na početnu poziciju
Polukružno okretanje sa najviše tri potpuna manevra na prostoru širine dve saobraćajne trake
Parkiranje vozila podužno vožnjom unazad
Parkiranje vozila pod pravim uglom (poprečno) vožnjom unazad
Ubrzanje, kočenje i zaustavljanje

DOPUNSKI ČASOVI

Kandidat koji je završio sa praktičnom obukom, može uzeti određen broj dopunskih časova vožnje, po ličnoj želji ili po preporuci instruktora.

KONDICIONI ČASOVI

Mogućnost za sve vas, koji već posedujete vozačku dozvolu a dugo niste vozili. Potisnite strahove od saobraćaja i povratite samopouzdanje za upravljanje automobilom i  uz naše prijatne i staložene instruktore. 

480tabla-

POLAGANJE TEORIJE

(tekst je u pripremi…)

POLAGANJE VOŽNJE

Upravljanje vozilom na uređenom poligonu za praktičnu obuku
Upravljanje vozilom u saobraćaju na javnom putu

Na delu praktičnog ispita koji se polaže na uređenom poligonu za praktičnu obuku izvode se poligonske radnje na propisan način.
Na delu praktičnog ispita koji se polaže u saobraćaju na javnom putu, obavezni ste da:

Upravljate vozilom na navedenoj trasi, u skladu sa pravilima saobraćaja, postavljenom saobraćajnom signalizacijom i znacima koje daju ovlašćena lica
Izvedete na propisan način radnje čije je izvođenje određeno na označenim mestima ili označenom delu trase
Ponašate se na način kojim nećete ometati, ugroziti ili povrediti druge učesnike, kao i da preduzmete sve potrebne mere radi izbegavanja ili otklanjanja opasnih situacija nastalih ponašanjem drugih učesnika u saobraćaju, ako sebe ili drugog time ne dovodite u opasnost
Prikažete tehniku vožnje koja omogućava upravljanje vozilom na bezbedan i ekonomičan način i ima najmanje štetni uticaj na životnu sredinu 

U skladu sa napred navedenim, potrebno je da na praktičnom ispitu pokažete da ste stekli potrebna znanja i veštine za samostalno i bezbedno upravljanje vozilom u saobraćaju na putu. Pri izvođenju ispitnog zadatka dužni ste da postupite u skladu sa naredbama ispitivača. Vreme koje je navedeno kao očekivano za kretanje određenim delom trase ne obavezuje vas u bilo kom smislu. U opisu ispitne trase, na raskrsnici na kojoj skrećete, naveden je naziv ulice kojom nastavljate da se krećete nakon skretanja.

Scroll to Top